Ponuda bicikala: Kako dobiti najbolju ponudu kada kupite bicikl u Ujedinjenom Kraljevstvu

U Ujedinjenom Kraljevstvu, biciklisti se slažu da “nitko pri zdravoj pameti ne bi platio katalošku cijenu za novi ili rabljeni bicikl.” Oglašena cijena je početak pregovora, budući da može biti točka najvećeg profita prodavatelja, ali ne može biti najbolja ponuda za kupca. Dakle, kako možete dobiti najbolju ponudu za novi ili rabljeni bicikl, ako planirate kupiti u Ujedinjenom Kraljevstvu? Pa, vaš prvi zadatak je – koliko god to bilo teško čuti – napraviti domaću zadaću. Ne, ne vaša zadaća iz matematike, vaša zadaća s motocikla! Čitajte male oglase u lokalnim novinama, izađite na Internet i pronađite lokalne prodavače, i nemojte zanemariti pitati svoje prijatelje o ponudama koje su dobili za svoje bicikle.

Sada kada ste napravili zadaću, pažljivo rasporedite svoje ispite. Najbolji dan za povećanje cijene prodavača bit će zadnji dan ili dva u mjesecu. Ovo je prozor kada većina ljudi koji rade u prodaji bicikala ima malo više prostora za pregovore kako bi mogli postići prodajne ciljeve svog zastupstva. Imate li dodatnog vremena za manevriranje? Ako je to slučaj, pričekajte zimu kada je tržište najsporije, i dobit ćete najbolju ponudu za svoj novi bicikl. Kada idete u izložbeni prostor pregovarati za svoj bicikl, počnite s pravom linijom. Pitajte: “Što je najbolje što mi možete ponuditi?” i vidjet ćete da razgovor samo teče odande.



Neka vas prodajno osoblje ne uplaši; naprotiv, oni su tu da vam pomognu, a vi ste sigurno tu da im pomognete da rade svoj posao. Nakon što započnete s pravim pitanjem, zapamtite da ćete platiti ne samo cijenu za koju ste se dogovorili, već i da postoje skriveni troškovi. Ako ste se vozili vlastitim biciklom do izložbenog prostora, dobro, željet ćete dobru cijenu. A ako se planirate prijaviti za financiranje, imajte na umu da će kamata koju plaćate na zajam također biti dio kupoprodajne cijene. Prodajno će osoblje vjerojatno zaraditi više novca ako kupujete s financijskim planom; pa imajte to na umu i možda čak možete iskoristiti ove informacije u svoju korist.

Ne zaboravite da engleski zakon oslobađa trgovca bilo kakve obveze da prijavi da je bicikl oštećen tijekom transporta ili na podu izložbenog prostora, osim ako ne pitate izravno, stoga svakako postavite pitanje – čak i ako se čini nepotrebnim. Također imajte na umu da, tijekom prvih šest mjeseci nakon vaše kupnje, novi zakon o zaštiti potrošača zahtijeva od prodavača da dokaže da svaki nedostatak koji se pojavi ili postane očit na biciklu nije njegova krivnja—čak i ako se radi o rabljenom biciklu, bez obzira na bilo koji jamstva. Dakle, prije kupnje provjerite svoja trenutna potrošačka prava i pripazite na zakonodavstvo o zaštiti potrošača čak i nakon veće kupnje.

São Paulo

São Paulo (portugalski za Svetog Pavla) glavni je grad istoimene